De jobsite voor social profit
Geef zin aan uw professionele leven
die goed bij u passen !
De Gratis Winkel - Alterjob
De Gratis Winkel
De Gratis Winkel is een experimenteel initiatief dat in mei 2021 werd gelanceerd en sindsdien wordt ondersteund door het OCMW van Anderlecht en beheerd door de vzw Tentatief. De Gratis Winkel maakt integraal deel uit van het Circularium-project, een groot centrum voor lokale innovatie en
circulaire productie in het hart van Anderlecht.

Het principe is heel eenvoudig: alles is er gratis, er is niets te koop, de bezoeker kan er één artikel per dag nemen (iets meer voor kleding en boeken). Elk artikel in de Gratis Winkel werd gedoneerd door gulle gevers. Wij zetten in op totale vrijgevigheid om consumptiepatronen ter discussie te stellen en de circulaire economie onder de aandacht te brengen. We willen bijdragen aan het teruggeven van waarde aan ongebruikte of onderbenutte voorwerpen om zo "wegwerp"- en verspillingspraktijken tegen te gaan.

De Gratis Winkel is een plaats van gezelligheid en uitwisseling die, al is het maar tijdelijk, de voorwaarden wil scheppen voor echte gelijkheid en sociale diversiteit.
Dankbaarheid is de leidraad: we vragen elke bezoeker een klein bedankbriefje te schrijven in ruil voor de voorwerpen om de ervaring persoonlijker te maken.
Uw zoek heeft geen resultaat opgeleverd.