De jobsite voor social profit
Geef zin aan uw professionele leven
die goed bij u passen !
Funds for Good - Alterjob
Funds for Good
Funds for Good Impact is een vzw met een duidelijke missie: de strijd aan te gaan tegen werkonzekerheid en kansarmoede via (sociaal) ondernemerschap.

In dit kader helpt FFG Impact in de eerste plaats werklozen, werkzoekenden, personen zonder vast werk, en bij uitbreiding alle personen die zich in kwetsbare situaties bevinden om hun eigen job te creëren als ondernemer. Verder ondersteunt FFG Impact ook ?maatschappelijke ondernemers', i.e. ondernemers met een project dat als primair doel heeft om impact te genereren door een maatschappelijk probleem aan te pakken.

De doelgroep van FFG Impact is er eentje dat al snel vergeten wordt, nl. gedreven personen met een concrete ondernemingsdroom, maar zonder eigen middelen. Omdat deze groep geen financiële waarborgen kan voorleggen, kunnen deze ondernemers zelden bij een bank aankloppen voor de financiering van hun project.

FFG Impact biedt deze ondernemers renteloze leningen en gratis coaching via haar vrijwilligersnetwerk in de opstartfase van hun project.

FFG Impact werkt hiervoor samen met verscheidene partners in Vlaanderen (microStart en Starterslabo), Brussel (finance.brussels en Lita.co) en Wallonië (Crédal) om haar diensten te kunnen aanbieden aan de meest kwetsbare ondernemers.

FFG Impact maakt deel uit van een grotere organisatie ?Funds for Good' met een innovatief en sociaal business model. FFG Impact wordt immers quasi-exclusief gefinancierd door Funds for Good Invest, een verdeler van duurzame en sociaal verantwoorde beleggingsproducten in Europa. Funds for Good Invest engageert zich om 50 procent van haar eigen winst af te staan aan de werking van FFG Impact. Zo is de vzw niet afhankelijk van enige subsidie en kan ze zichzelf ?zelfbedruipend' noemen.

Voor meer informatie, aarzel niet de website te consulteren via de volgende link www.fundsforgood.eu.
Ooops... uw zoek heeft geen resultaat opgeleverd :-(