De jobsite voor social profit
Geef zin aan uw professionele leven
die goed bij u passen !
KANAL - Alterjob
KANAL
KANAL is een nieuw interdisciplinair museum voor moderne en hedendaagse kunst in Brussel, opgericht door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De ontwikkeling en het management zijn in handen van de Stichting KANAL, in samenwerking met het Centre Pompidou. Het museum wordt gevestigd in een omgebouwde Citroën-garage aan het Ijzerplein.

In en rondom het KANAL-gebouw zullen galerijen te vinden zijn, naast auditoria en publieke ruimtes. Tentoonstellingen, expo's, live events en nieuwe producties zullen gevestigde en opkomende kunstenaars een podium bieden, voor en samen met ons publiek. Het programma zal in uiteenlopende kunstvormen voorzien: van muziek tot film, van schilderkunst tot digitale media en van beeldhouw- tot performance-kunst. Het wordt een weergave van de centrale positie die op tijd gebaseerde mediakunst, performance- en immersieve kunst en participatie innemen in de hedendaagse kunst. Het zal de geschiedenis schetsen van baanbrekende kunstvormen uit de hele twintigste eeuw. Het programma en de research zullen de traditionele institutionele formats uitdagen om de noden van onze leden en ideeën van onze kunstenaars te weerspiegelen, en bovendien ook vraagtekens plaatsen bij het gevestigde narratief over kunst en haar geschiedenis.

KANAL staat voor innovatie en gelijkheid en zal dus samenwerken met kunstenaars, partnerorganisaties en het publiek rond de prangende kwesties van de tijd waarin we leven. Zo creëren we een programma dat relevant is voor lokale gemeenschappen, Brussel, de culturele sector in ruime zin en wereldwijde discussies.

https://kanal.brussels/nl