De jobsite voor social profit
Geef zin aan uw professionele leven
die goed bij u passen !
Diabetes Liga - Alterjob
Diabetes Liga
Weet je dat:

•  Elke 17 minuten iemand de diagnose diabetes krijgt?
•  1 op 3 personen die diabetes heeft, het niet weet?
•  500.000 personen in Vlaanderen diabetes hebben?
•  1 op 4 zwangere vrouwen geconfronteerd wordt met zwangerschapsdiabetes?
•  Jaarlijks 4.000 personen overlijden aan de complicaties van hun diabetes?

Diabetes is geen sexy ziekte. Het Grote Publiek kent diabetes niet of onderschat het. Hoogrisico personen zijn zich niet bewust van het belang van preventie. Mensen die de diagnose diabetes te horen krijgen worstelen met de aanvaarding. Ze blijven zoeken naar een positieve en gezonde manier om met hun chronische ziekte om te gaan.

Er is nog veel werk aan de winkel. Daarom zet de Diabetes Liga volop in op 3 “werk”woorden: informeren, connecteren en mobiliseren. We streven, als onafhankelijke vereniging, naar betere zorg en omkadering voor iedereen die met diabetes geconfronteerd wordt. Voor personen met diabetes, hun familie, vrienden … maar ook voor zorgverleners. Om de Vlaamse bevolking te informeren en te mobiliseren zetten we ook preventie en sensibiliseringscampagnes op.

Zo steunen we personen die geconfronteerd worden met diabetes. Zo brengen we diabetes sterker onder de aandacht. Zo realiseren we de ambitieuze doelstellingen van de organisatie. Zo vertolken we een prominentere rol binnen het Vlaamse landschap.

https://www.diabetes.be/
Ooops... uw zoek heeft geen resultaat opgeleverd :-(