De jobsite voor social profit
Geef zin aan uw professionele leven
die goed bij u passen !
Platform voor de Samenlevingsdienst - Alterjob
Platform voor de Samenlevingsdienst
Een warme maatschappij. Zorg voor zichzelf. Zorg voor mekaar. Zorg voor de natuur.

Dat is wat jongeren tijdens een Samenlevingsdienst met elkaar verbindt.

Net als in onze buurlanden kunnen jongeren tussen 18 en 25 jaar ook in België een Samenlevingsdienst doen. Gedurende 6 maanden zetten ze zich als vrijwilliger in voor een maatschappelijk project. Ook krijgen ze uiteenlopende vormingen in groep én nemen ze de tijd om richting te geven aan hun toekomst.

Het aanbieden van een Samenlevingsdienst aan jongeren is enkel mogelijk dankzij het geloof en de medewerking van tal van partners en gastorganisaties.

De vzw Platform voor de Samenlevingdienst/Plateforme pour le Service Citoyen asbl (www.samenlevingsdienst.be) verenigt organisaties die zuurstof en groeikansen willen geven aan jongeren en ervoor ijveren dat er voor elk talent een plaats is in onze maatschappij.

Vanuit vijf sattelietkantoren maken we jongeren warm voor De Samenlevingsdienst en ontwikkelen we een netwerk van partners in die regio. Om in Brussel de Samenlevingsdienst aan zoveel mogelijk jongeren aan te bieden is het Platform voor de Samenlevingsdienst op zoek naar een gedreven partnerverantwoordelijke.

https://www.mijngemeentevoordesamenlevingsdienst.be/