De jobsite voor social profit
Geef zin aan uw professionele leven
die goed bij u passen !
Platform voor de Samenlevingsdienst - Alterjob
Platform voor de Samenlevingsdienst
Het Platform voor de Samenlevingsdienst (www.samenlevingsdienst.be) is een vzw die de invoering van een Samenlevingsdienst voor jongeren van 18 tot 25 jaar bevordert. We streven voor de institutionalisering van de Samenlevingsdienst in België net zoals in onze buurlanden Nederland, Duitsland, Frankrijk, enz.

De Samenlevingsdienst brengt jongeren, tussen 18 en 25 jaar, ongeacht hun afkomst, studieniveau of sociale status, samen in gedifferentieerde groepen van maximum 25 jongeren in een traject van 6 maanden. Gedurende zes maanden gaan ze aan de slag met een maatschappelijk project (natuur, welzijn, cultuur of sport) en krijgen ze vormingen die bijdragen tot hun persoonlijke ontwikkeling. Hiervoor werken we samen met meer dan 700 (lokale) gastorganisaties. 

Om gemeenten en gemeentelijke vertegenwoordigers bewust te maken van het belang en het nut van de invoering van een Samenlevingsdienst in België, heeft het Platform voor de Samenlevingsdienst een gemeentecampagne ontworpen met vijf niveaus: ondersteunen, informeren, mobiliseren, verwelkomen, financieren. De details van deze campagne en alle nuttige informatie zijn beschikbaar op de website van het

Platform: https://www.mijngemeentevoordesamenlevingsdienst.be/