alterjob
De jobsite voor social profit
die goed bij u passen !
MIVB - Sales & Ticketing Back-Office Manager - Alterjob

Sales & Ticketing Back-Office Manager (m/v/x)

MIVB
Met meer dan 9.800 medewerkers is de Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer (MIVB) één van de grootste werkgevers van Brussel en speelt een cruciale rol in de mobiliteit van de hoofdstad.
De modernisering van de metro, de uitbreiding van het tramnet of de bouw van nieuwe stelplaatsen zijn maar een paar voorbeelden van de boeiende projecten waarvoor de MIVB op zoek is naar enthousiaste medewerkers.
Een gevarieerde carrière, een continue vorming, boeiende en unieke projecten, werkstabiliteit en een verrijkende diversiteit, dat is wat de MIVB kan bieden aan al wie nieuwsgierig genoeg is om haar 300 unieke beroepen te komen ontdekken.

http://jobs.stib-mivb.be
Beschrijving van de functie
Als Sales & Ticketing Back-Office Manager superviseer je het beheer, de performantie en de betrouwbaarheid van de ticketingplatformen en de bijbehorende processen. Je levert input op het vlak van de Sales-strategie en je neemt de lead door de overkoepelende Sales-strategie te vertalen in een tactisch Ticketingplan. Je laat de ticketingplatformen evolueren om te kunnen blijven inspelen op nieuwe vereisten en wijzigende marktomstandigheden, in samenwerking met het ICT-departement Sales Solutions. Je neemt de lead in ticketingprojecten die vallen binnen de scope van de eigen dienst en vervult een businesssupportrol in projecten met een ruimere transversale scope. Tot slot ben je verantwoordelijk voor de visie en een performante werking van een aantal operationele Back Office service centers en ben je de SPOC bij BMC naar andere OV-operatoren toe inzake alle commerciële en ticketing-aspecten.

In detail:

TICKETING:

● Het team beheren en superviseren.
● Een tactisch Ticketingplan op korte en lange termijn uitwerken om de relevantie van de ticketingoplossingen te verzekeren, door de motor te zijn van de verbetering van de klantervaring. Je optimaliseert het ticketingplatform door de projecten in het kader van de implementatie van nieuwe functies te coördineren, van de voorstudie tot de inwerkingstelling.
● De business processes van de back office service centers evalueren en challengen met als doel de productiviteit van de teams te optimaliseren, te standaardiseren en te verbeteren.

BUSINESS LEAD VAN TICKETINGPROJECTEN:

● De projecten identificeren, de behoeften analyseren met als doel de business case uit te werken. De change requests en de functionele businessanalyses superviseren en samenwerken met het IT-team.
● Erop toezien dat de projecten met betrekking tot de multi-operabiliteit of multimodaliteit compatibel zijn met de projecten die ontwikkeld werden door de andere vervoersoperatoren. Op autonome wijze instaan voor de opvolging van de projecten (planning, budget, testing, inwerkingstelling, ...).
● De technologische evoluties die het aanbod van producten en diensten zouden kunnen beïnvloeden opvolgen en analyseren met als doel de denkoefening rond de commerciële strategie te voeden en het management adviseren met betrekking tot de strategie en de commerciële integratie van deze nieuwe technologieën.
● De business processes die verbonden zijn aan het beheer van de ticketingplatformen evalueren en challengen met als doel de productiviteit van de teams te optimaliseren, te standaardiseren en te verbeteren.
Vereist profiel
● Master bedrijfskunde en/of gelijkwaardige ervaring/diploma met 10 jaar ervaring met het beheer van businessprojecten of informaticaplatformen (in een business context).
● Grondige kennis van de wereld van ticketingplatformen die gebruikt worden in de openbaarvervoersector.
● Beheersing van de technieken inzake projectbeheer - Certificaat PRINCE2 Foundation en/of Practionner/Agile is een troef
● Een sterke digitale affiniteit is cruciaal.
● Beheersing van de relaties met de netwerken of bedrijven die actief zijn op het gebied van ticketing voor het openbaar vervoer, multi-operabiliteit en multimodaliteit (De Lijn, TEC, NMBS, Servipark, VILLO, Cambio, ...)
● Ervaring met het beheer van IT-tests en een IT-platform (als businessgebruiker)
● Je hebt een goede kennis van de tweede landstaal.
● Je persoonlijke kwaliteiten: Klantgerichtheid, zin voor analyse en synthese, competentie in visievorming, problem solver en pragmatisme, assertiviteit, overtuigingskracht, vermogen om teams aan te sturen en te motiveren in een veranderingscontext.
Contractuele voorwaarden
● Een gevarieerde en boeiende job in een dynamische en aangename sfeer.
● Een aanbod interne en externe opleidingen ontwikkeld op maat voor onze medewerkers.
● Een loon in verhouding tot uw verantwoordelijkheden en echte doorgroeimogelijkheden.
● Competitieve extralegale voordelen: maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering (toegekend na 1 jaar dienst), 35 dagen betaald verlof per jaar, gratis abonnement voor de netwerken van de MIVB, TEC en De Lijn (ook voor echtgenoot en kinderen), 75% korting op woon-werkverkeer per trein, enz.
● Contract onbepaalde duur voltijds
Werkgever
MIVB
Plaats tewerkstelling
Brussel
Contract
COD 100%
Profiel
Master
Uiterste sollicitatiedatum
Onbeperkt
Bewaren
Om deze job te bewaren, log in!